Bygg ditt eget utegym

Idag byggs det utegym i parti och minut runt om i Sverige. Detta är en mycket positiv utveckling då gymmen underlättar träningen för många och är en betydelsefull del i en hälsofrämjande gärning för vårt lands befolkning. Har du inte turen att ha ett utegym tillgängligt inom rimligt avstånd behöver du inte misströsta. Det går lika bra att bygga sitt eget!

Först och främst behöver du naturligtvis en lämplig plats att placera ditt gym på. Gymmet behöver inte ta speciellt mycket plats om du inte vill ha väldigt mycket utrustning. Vilken typ av utrustning du behöver väljer du själv, men några förslag är till exempel att ha en hög stång, lådor i olika höjder, rep eller romerska ringar, plintar och bänkar, boxningssäckar, flexibla stänger som kan lyftas i olika övningar, klättervägg och mycket annat. Det material du behöver för att bygga ditt hemmagym hittar du hos närmaste bygghandel. Besök gärna byggmax hemsida innan du beger dig till butiken så kan du gå igenom sortimentet ordentligt och skriva en utförlig lista på precis allt du behöver under konstruktionen av ditt gym.

Alla kan träna i utegym. Det kan verka lite skrämmande i början, eftersom redskapen är stora och gjorda av rejält virke, vilket gör att de ibland ser grova och tunga ut. Men var inte osäker, ta istället del av denna guide så är du strax redo för att ta dig an utegymmets utmaningar. Det finns massor av roliga övningar du kan utföra för att stärka din kropp.