Finansiera ditt eget gym

Har du någon gång funderat på att öppna ditt eget gym? Till skillnad mot vad man kanske kan tro så behövs det ingen tidigare erfarenhet eller utbildning för att lyckas. Dock kan det vara en fördel att känna till marknaden innan man öppnar ett gym. Det råder stor konkurrens i de flesta städer och det gäller att kunna positionera sig på marknaden för att överleva. Det gäller allt från marknadsföring till hur man vårdar sina kunder. Vem som helst kan som sagt hyra en lokal och plocka in några maskiner men det är långt ifrån allt som krävs. Dessutom måste du ha tillräckligt med pengar för att köpa in utrustning och gå runt som företag.

Ta ett företagslån

Om du känner att du har kunskapen att starta ett gym med framgång så kan du alltid överväga att ansöka om ett företagslån. Du kan till exempel ansöka hos qred.com/se/ som hjälper småföretagare. Det tar bara någon minut att lämna in din ansökan och sedan blir pengarna utbetalda samma dag. Beroende på dina förutsättningar kan du låna upp till en miljon kronor. För att bli beviljad ett lån måste du kunna visa upp en tydlig och realistisk affärsidé. Det är alltså här som du bör lägga mycket av ditt fokus. Om du inte är bekant med detta sedan tidigare är det en god idé att ta hjälp av en utomstående. Med ett företagslån har du kommit en bra bit på vägen och kan till exempel köpa in den gymutrustning som krävs. Tänk dock på att du måste klara av att betala tillbaka lånet varje månad för att inte hamna i en ekonomisk knipa.

Tänk på merförsäljning

Det viktigaste med att starta och driva sitt eget gym är ju att få in tillräckligt med intäkter varje månad. Då gäller det att vara kreativ med sätten man kan tjäna pengar. Medlemskap är förstås den stora inkomstkällan och det du bör satsa på. Men du kan även titta på att erbjuda extra tjänster som till exempel sessioner med en personlig tränare. Du kan även titta på att ha lite försäljning av kosttillskott och andra hälsorelaterade prylar på gymmet. Försök att hitta bra samarbetspartners som kan bistå med produkter till ett rimligt pris. Om du lyckas med denna merförsäljning kommer det stå för en betydande del av intäkterna. Detsamma gäller om du lyckas knyta till dig en riktigt bra PT som dina kunder rekommenderar till dina vänner. Detta kan vara svårt att göra när gymmet är precis nystartat men kan ingå som en del i den långsiktiga planen.