Träna och ät ekonomiskt

Att det idag är populärt att träna och äta så hälsosamt som möjligt är ingen hemlighet. Hälsa är ett väl använt begrepp idag. Det kan dock lätt också associeras med dyra kostnader, även om det givetvis är väl investerade pengar. Men det går även att hitta en budgetvariant vad gäller både träning och kost för dig som inte har möjligheten eller vill lägga allt för mycket pengar på hälsan men ändå leva lika hälsosamt. Här kommer några tips som du kan dra nytta av för att spara in pengar samtidigt som du äter nyttigt och tränar bra.

Träna hemma

Att träna hemma är självklart någonting annat än vad det är att gå till gymmet. Det finns många som gillar att hellre gå till gymmet och även många som hellre stannar hemma. Men ur den synpunkten att du vill ha ner dina kostnader, är självklart att träna hemma ett bra alternativ.

Det finns väldigt bra möjligheter med bara några få redskap eller med lite kreativitet. Att bara ha ett par hantlar gör att du kan göra allt ifrån thrusters till vanliga bicepscurls. Om du däremot inte har hantlar eller något annat redskap går det att använda sin kreativitet. Ett exempel är att använda en stol som redskap där du kan göra alltifrån dips till step-ups.

Träna utomhus

Låter det lockande att träna utomhus när det är ruggigt och kallt ut? Nej kanske inte, men det kommer absolut att vara värt det när du väl bestämt dig för att gå ut och ta din springtur eller ditt styrkepass på ett utegym. Det finns flertalet positiva effekter av att träna ute. Både den fysiska och mentala hälsan kommer att påverkas. Bland annat har det enligt artikeln “Därför ska du träna ute även när det är kallt” visats av forskning att immunförsvaret kan stärkas av utomhusträning.

Ta vara på matrester

Det finns flera sätt på vilka du kan ta vara på dina matrester. Om du är av den typen som vill odla egen mat som vi kommer till snart så är ett vettigt alternativ att kompostera dina rester med hjälp av ett bokashi startkit som gör att dina rester så småningom blir till färdig kompost som är perfekt att använda för jordförbättring och plantering. Perfekt att kunna återanvända dina rester när du ska odla mat.

Ett annat alternativ är att du återanvänder gårdagens mat för att laga någonting nytt till dagen efter, eller helt enkelt att du gjort färdiga matlådor på det. Använd alltså rester som går att använda och äta.

Odla egen mat

Ett mycket trevligt och billigt alternativ är att odla egen mat. Alltifrån grönsaker, frukter till linser, bönor och havre går mycket väl att odla själv. Ett extra plus är att det blir oftast godare.