Skillnaden mellan motion och träning

Alla varelser, vare sig det handlar om djur eller människor, är byggda för att röra på sig. Det är en ren överlevnadsfråga då det är tack vare rörelseförmågan som man kan hitta mat och skydd, springa ifrån fiender, försvara sig och ta hand om sin familj och grupp.

I dagens samhälle, särskilt i västvärlden, har överlevnadsaspekten vad gäller rörelse reducerats dramatiskt då vi istället för att jaga kan handla mat över nätet, istället för att slåss för det vi har betalar för att ha polis och i princip kan klara en dag med ett minimalt antal steg. Särskilt människor som har kontorsjobb rör på sig mycket lite över lag, men också barn och ungdomar som ofta föredrar dataspel och mobilen framför lekar utomhus. Att den “nya” livsstilen inte är speciellt nyttig för oss, det har man konstaterat sedan länge, men vad många inte inser är att det är rentav hälsovådligt att leva ett alltför stillasittande liv och att det dessutom är skillnad på motion och träning.

Vad är motion?

Motion innebär alla fysiska aktiviteter som vi utför genom att röra på kroppen men utan specifika mål som ökad muskelstyrka eller bättre kondition. Typiska exempel på motion är ett härligt morgondopp eller en avkopplande kvällspromenad efter middagen. Man kan också motionera genom att spela dubbel i tennis, ta en pingismatch med bästa kompisen eller kanske göra en golfrunda med familjen eller kollegorna. Att röra på sig är överhuvudtaget Posted in Allmänt om träning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *