Återhämta dig ordentligt efter träningspassen

Träning är inte bara själva träningspasset utan inkluderar även tiden före och efter. Att ta en dusch efter en jobbig löprunda eller komma hem från gymmet och duscha av dig träningen är en fantastiskt härlig känsla. För att göra det ännu bättre ska du satsa på ditt badrum. Ibland är en snabbdusch behövligt och ibland är en längre dusch behövlig där du kan njuta av att träningen är avklarad för denna gång och att du gjort ett bra jobb. Att ha snygga duschväggar i ditt badrum kan göra att det känns lyxigt och trevligt att duscha. Det finns olika typer av duschväggar, försök att hitta en som är funktionell och som passar in i just ditt badrum. När du trivs i ditt badrum kommer varje dusch att vara en upplevelse. För att du ska tillgodogöra dig träningen behöver du återhämta dig och återhämtningen börjar redan i duschen.

Gör ett spa hemma i badrummet

Du kan med fördel göra en egen duschrutin där du verkligen vårdar dig själv. En dag i veckan kan du duka upp med olika produkter och göra ditt eget hemmaspa, med fördel efter att du har tränat. Gör ansiktsmask, kroppspeeling, klipp och lacka naglarna, gör en hårinpackning och njut av en lugn stund för dig själv. Det är verkligen återhämtning för både kroppen och knoppen. Stäng gärna av mobilen och verkligen slappna av. Mental träning är också en form av träning men som ger något helt annat än vad ett fysiskt träningspass gör.

Duscha bort all svett efter träningen

Att duscha efter träningen är även viktigt för att få bort bakterier och svett som du har på kroppen. Svett kan även täppa igen dina porer, vilket kan orsaka finnar och andra saker. Därför ska du göra det till en vana att alltid duscha efter ett svettigt träningspass. Tänk på att tvätta dig noggrant i ansiktet och träna helst inte med smink. Om du gör det ska du definitivt rengöra ansiktet direkt när du är färdig.

Träna lite varje vecka

Det är viktigt för din hälsa överlag att du tränar varje vecka. Det finns rekommendationer om att varje vuxen person ska röra sig och vara fysiskt aktiv 150 minuter varje vecka och då med måttlig intensitet. Alternativt 75 minuter med hög intensitet. Detta är extra viktigt om du har ett stillasittande arbete. Tänk på att vardagsmotion också är väldigt bra för hälsan. Du ska dock inte vara stressad över träningen utan satsa på den träning som du hinner med, orkar göra och klarar av. Det lilla betyder en hel del och det är de små sakerna som du ska börja med för att få en hälsosam livsstil.