Träna trendigt

Yoga, seniorträning eller PT? Varje år publicerar The American College of Sports Medicine resultaten av en opinionsundersökning där man frågat människor om deras träningsvanor. Vad tycker man är roligast? Viktigast? Hetast? Det kan handla om varför man tränar och vad man tycker om träning!

Enligt 2018 års forskning har ett antal trender konstaterats, inte minst vad gäller kraven på instruktörerna. Efterfrågan på ordentligt utbildade instruktörer har blivit högre än någonsin, liksom önskan att träna med en PT. Detta hänger också ihop med det faktum att allt fler människor börjar se träning som en medicin mot allehanda fysiska och mentala åkommor, och därför vill man ha experthjälp för bästa möjliga resultat.

Vad gäller träningsformer så ligger yoga fortfarande högt på listan men ännu högre kommer HIIT träning, där man sysslar med kortare men mycket intensivare pass som ger lika bra resultat, om inte bättre, än traditionella och längre träningsformer. Under de senaste tre åren har dock ettan på listan varit teknologi; aldrig förut har så många människor använt sig av träningsteknologi, som till exempel pulsklockor, stegmätare och appar för att hålla sig i form. Och det ser ut som den trenden har kommit för att stanna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *