Träning och hudvård

När du tränar regelbundet innebär det en boost för hela ditt system. Du blir starkare, mer uthållig, piggare och gladare. Träning stärker också självkänslan och ger dig krafter att nå nya mål.

Om du tränar hårt kan dock din hud ta en del stryk. Det kan till exempel handla om att du ständigt svettas och duschar ofta, vilket tar bort hudens naturliga oljor och gör den torr. Med hjälp av bra hudvårdsprodukter från Clarins kan du ge din hud extra mycket skydd och näring såväl som härliga parfymer som låter dig känna dig fräsch från topp till tå.

Vad händer med huden när du tränar?

Först och främst är det viktigt att förstå att hela din kropp mår bra av att träna och att det är ett fantastiskt sätt att förebygga risken för sjukdomar och bättra på hälsan. Detta gäller även huden som får extra syresättning när du kör hårt och ger den spänst och lyster. Undersökningar har visat att personer som tränar flera gånger i veckan inte bara får en bättre allmänfysik utan också att deras hud föryngras på ett anmärkningsvärt sätt.

Den negativa sidan kommer istället utifrån! Människans hud och hår är egentligen inte ämnade att utsättas för tvålar och varmt vatten och har istället ett eget, genialiskt system som ger huden ett skyddande fettlager. Just därför är det viktigt att du använder återfuktande krämer för kroppen, ansiktet och håret i syfte att återställa balansen. Använd också gärna milda rengöringsprodukter som är skonsamma mot huden.

Hur typen av träning kan påverka din hud

Olika former av träning kan också utsätta din hud för mer eller mindre slitage. Om du tränar i pool kan kloret i bassängen vara extra uttorkande och då kan du komma att behöva mer återfuktande krämer och bra hårinpackningar efteråt. Har du bestämt dig för att bli löpare är det bara att gratulera, men se till att använda krämer med hög solskyddsfaktor för att inte utsätta huden för skador. Du som älskar skidspåret kan också behöva en bra solkräm, gärna med extra fett och helt utan vatten för att undvika köldskador.

Förutom de rent skyddande hudvårdsprodukterna är det också härligt att känna sig fräsch efter ett ordentligt pass. Med en väldoftande after shave eller en sensuell parfym kommer du känna dig på toppen av världen. Bjud dig själv på en extra lyxig produkt efter att du klarat olika träningsmål – det kan bli en fantastisk morot för att nå extra långt.